Transitievergoeding?

Onze arbeidsjuristen staan voor je klaar. Neem nu vrijblijvend contact op

Direct advies (GRATIS) Hoe wij jou helpen
Vrijblijvend persoonlijk advies

Eerste adviesgesprek is altijd gratis

Betere voorwaarden

Wij halen er voor jou de beste deal uit

Kosten vaak volledig vergoed

In 78% van de gevallen betaalt de werkgever

Ontslag met een transitievergoeding

Wanneer je wordt ontslagen hoef je niet met lege handen te vertrekken. Als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, heb je recht op een ontslagvergoeding. Deze vergoeding wordt de transitievergoeding genoemd.

Voorwaarden transitievergoeding

Je hebt recht op een transitievergoeding als jouw dienstverband minstens 2 jaar heeft geduurd. Daarbij is het wel belangrijk dat het initiatief tot ontslag bij jouw werkgever ligt. Wanneer je zelf ontslag neemt, heb je geen recht op een transitievergoeding. Hierop is echter wel een uitzondering. Indien je zelf ontslag neemt wegens verwijtbaar handelen van jouw werkgever, heb je toch recht op de transitievergoeding. Het ontslag is dan namelijk te wijten aan de werkgever in plaats van aan jezelf. Je neemt dan als het ware ‘noodgedwongen’ ontslag.

Hoogte transitievergoeding

De hoogte van de transitievergoeding wordt bepaald aan de hand van jouw maandsalaris, en de duur van jouw dienstverband. Hierbij wordt gekeken naar het bruto maandsalaris, en de arbeidsduur in halve jaren. De maximale vergoeding is €79.000 bruto. Als jouw jaarsalaris hoger is dan dit maximum, is de vergoeding maximaal 1 bruto jaarsalaris.

Jouw bruto maandsalaris staat vast en is jou als het goed is bekend. Kijk hiervoor naar jouw loonstrook of jaaropgave. Hierbij worden echter wel toeslagen en bonussen meegerekend, indien van toepassing. De berekening van het aantal jaren is lastiger. Er wordt namelijk gekeken naar halve jaren, oftewel, 6 volle maanden. De transitievergoeding wordt dan als volgt berekend: 1/6 van jouw bruto maandsalaris, per half dienstjaar, van jouw eerste 10 dienstjaren. Als je langer dan 10 jaar in dienst bent geweest dan geldt voor de jaren vanaf het 11e jaar: 1/4 van jouw bruto maandsalaris, per half dienstjaar.

Via deze rekentool kun je een schatting maken van de te verwachten transitievergoeding.

Wij zijn er voor jou

Ben je ontslagen of hangt jou een ontslag boven het hoofd? Wij bieden je gedegen juridisch advies, zodat jij een oplossing krijgt voor jouw lastige situatie, onder de beste voorwaarden. Wij willen graag dat jij als werknemer stevig in je schoenen staat, en met een zelfverzekerd gevoel verder kunt.

Ervaren juridische hulp

Je wordt bijgestaan door een juridisch team onder leiding van Daan van Zon, jurist Arbeidsrecht met 15 jaar ervaring en expert op het brede terrein van het ontslagrecht.

Daan kenmerkt zich door altijd te streven naar een optimaal resultaat, zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Hij en zijn team zetten zich volledig in om voor jou de beste voorwaarden uit je ontslagsituatie te halen.

Bel direct: 030 224 25 07

Daan van Zon - Jurist arbeidsrecht


Wat moet ik doen?

Ontslag heeft niet alleen grote gevolgen voor jou, maar ook voor je financiën. Zorg daarom dat je stevig in je schoenen staat. Hier zijn onze vier belangrijkste tips:

1. Zeg niet toe

Luister goed naar je werkgever, en zorg dat je goed snapt wat hij wil. Zeg niets toe, en wijs niets af. Blijf neutraal.

2. Zet nooit je handtekening

Leg je niet meteen vast. Het eerste voorstel is vaak niet het beste. Heb je toch getekend, dan is dat geen ramp. Je hebt 14 dagen bedenktijd.

3. Vraag extra bedenktijd

Voel je je onder druk gezet? Vraag dan meer tijd. Wij helpen je graag om meer bedenktijd te regelen.

4. Schakel juridische hulp in.

Met ons sta je sterker. Wij doen dit dagelijks. Wij adviseren je en doen de onderhandeling met jouw werkgever. Zo haal je het meeste uit je ontslag.

Onze oplossingen

Met betrekking tot jouw transitievergoeding kunnen wij jou op verschillende manieren voorzien van juridische hulp. Wij raden je daarom ook altijd aan om eerst een vrijblijvend adviesgesprek met ons aan te gaan.

Gratis advies

Controleer vrijblijvend jouw situatie samen met een ervaren jurist.
 Je verkrijgt inzicht in jouw juridische positie en vervolgopties

  • Algemene check op WW-rechten
  • Berekening transitievergoeding
  • Advies over de vervolgstappen

Onze werkwijze

Wij starten altijd met een gratis (en geheel vrijblijvend) intakegesprek. Zo leer je ons kennen, en kunnen wij meteen een goede inschatting van jouw zaak maken.

01.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek gaan we dieper in op jouw ontslagsituatie. We vragen je daarna allerlei relevante documenten naar ons op te sturen zoals je arbeids- en vaststellingovereenkomst, of de correspondentie met je werkgever.

02.

Advies

Op basis van het gesprek en je documenten, krijg je van ons een advies. Daarin staat onder andere of de ontslagvergoeding voldoende is, of je een uitwerktermijn hebt, of de vaststellingsovereenkomst volledig is en of je bijvoorbeeld recht hebt op een WW-uitkering.

03.

Onderhandelen

Wij onderhandelen met jouw werkgever om voor jou de beste ontslagvoorwaarden te realiseren. Daar gaan meestal een paar slagen overheen. We gaan net zo lang door tot er een goede afspraak ligt.

04.

Overeenkomst

Wanneer zowel jij als je werkgever akkoord zijn met de voorwaarden worden de afspraken vastgelegd in een overeenkomst. Wij zorgen ervoor dat wanneer jij akkoord bent met de gemaakte afspraken, deze zwart op wit vastgelegd worden in een vaststellingsovereenkomst waarmee jij je werkgever aan de gemaakte afspraken kunt houden.

Veelgestelde vragen

Antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent de transitievergoeding

Is mijn werkgever verplicht de transitievergoeding te betalen?

Ja. Indien de betaling van de transitievergoeding echter schade toebrengt aan de bedrijfsvoering, kan worden besloten dat de vergoeding in termijnen wordt betaald. Hierover moet jouw werkgever dan wel de wettelijke rente betalen. De maximale duur is 6 maanden.

Hoe kan ik de hoogte van mijn transitievergoeding berekenen?

De hoogte van de transitievergoeding hangt af van jouw bruto maandsalaris (plus eventuele toeslagen en bonussen) en het aantal halve jaren dat je in dienst bent geweest. Je kunt via een rekentool een schatting maken van de hoogte van jouw transitievergoeding.

Ik heb een contract voor bepaalde tijd. Heb ik dan ook recht op een transitievergoeding?

Ja. Als je in totaal 2 jaar of meer in dienst bent geweest, heb je ongeacht het type contract recht op een transitievergoeding.

Heb ik als uitzendkracht ook recht op een transitievergoeding?

Ja. Ook voor uitzendkrachten geldt dat je minstens 2 jaar in dienst moet zijn geweest en dat het ontslag niet aan jou te wijten is. Ook wanneer je eerst als uitzendkracht hebt gewerkt voor een bedrijf, en daarna voor hetzelfde bedrijf in vaste dienst bent getreden, worden alle dienstjaren bij elkaar opgeteld.

Ruime ervaring
We zijn goed in ons vak
Gratis advies
Leer ons vrijblijvend kennen
Vaste prijs
Geen verrassingen achteraf

Neem direct contact met ons op

Kies hieronder hoe je met ons in contact wilt komen.
Wij geven meteen antwoord op jouw meest dringende vragen over ontslag.

Foto Daan

Bel ons

Ons juridische team staat voor je klaar

Bel nu 030 - 224 2507

Direct antwoord op werkdagen

Foto Aline

Wij bellen jou

Rustig overleggen zodra het jou uitkomt

Maak terugbelafspraak

Nog dezelfde dag contact