Ontslag via UWV?

Onze arbeidsjuristen staan voor je klaar. Neem nu vrijblijvend contact op

Direct advies (GRATIS) Hoe wij jou helpen
Vrijblijvend persoonlijk advies

Eerste adviesgesprek is altijd gratis

Betere voorwaarden

Wij halen er voor jou de beste deal uit

Kosten vaak volledig vergoed

In 78% van de gevallen betaalt de werkgever

Ontslag via UWV

Als jouw werkgever je wenst te ontslaan vanwege bedrijfseconomische redenen of langdurige arbeidsongeschiktheid, dient daarvoor toestemming te worden gevraagd bij het UWV. De werkgever vraagt dan om een ontslagvergunning. Om die te krijgen, moet de werkgever aantonen dat er genoeg is gedaan om ontslag te voorkomen. Ook moeten de redenen voor ontslag onderbouwd worden. Jij kan tegen het ontslag verweer voeren. Wil je meer weten over jouw situatie? Kies dan voor een gratis adviesgesprek.

Ontslag wegens bedrijfseconomische redenen

Het bedrijf waarin je werkt kan te maken krijgen met omstandigheden waardoor de situatie van het bedrijf verandert. Hierbij kun je denken aan het verslechten van de financiële situatie van het bedrijf, maar ook aan afname van de hoeveelheid werk of veranderingen in de organisatie zelf. Veel voorkomende redenen zijn dan ook reorganisatie, automatisering (met als gevolg minder werk), opheffing van het bedrijf of verhuizing van het bedrijf. Wanneer het bedrijf financieel in zwaar weer verkeert, speelt vaak een combinatie van factoren mee.

Wanneer er sprake is van ontslag wegens bedrijfseconomische redenen moet jouw werkgever volgens het afspiegelingsbeginsel zijn werknemers in een bepaalde volgorde ontslaan. De volgorde is gebaseerd op de duur van het dienstverband. Hoe korter het dienstverband, hoe eerder je wordt ontslagen.

 

Ontslag wegens langdurige arbeidsongeschiktheid

Ook langdurige arbeidsongeschiktheid kan een reden zijn voor ontslag via het UWV. Wanneer je als werknemer langer dan twee jaar ziek bent, mag jouw werkgever het ontslag aanvragen. Tot die twee jaar geldt er tijdens ziekte een ontslagverbod. De situatie moet echter wel eerst worden getoetst, wat inhoudt dat wordt gekeken naar de mate van arbeidsongeschiktheid. De voorwaarden zijn dat je minstens 104 weken arbeidsongeschikt bent en dat herstel of herplaatsing binnen 26 weken niet mogelijk is. Deze factoren worden door een deskundige getoetst en naar aanleiding daarvan zal het UWV de ontslagaanvraag van jouw werkgever goed- of afkeuren.

 

Bezwaar?

Het UWV zal ook om jouw standpunt vragen, hetgeen wordt meegenomen in de beoordeling van het ontslag. Wanneer het ontslag uiteindelijk toch wordt toegewezen en je bent het daar niet meer eens, dan kun tegen het ontslag bezwaar maken bij de kantonrechter.

Wij zijn er voor jou

Ben je ontslagen of hangt jou een ontslag boven het hoofd? Wij bieden je gedegen juridisch advies, zodat jij een oplossing krijgt voor jouw lastige situatie, onder de beste voorwaarden. Wij willen graag dat jij als werknemer stevig in je schoenen staat, en met een zelfverzekerd gevoel verder kunt.

Ervaren juridische hulp

Je wordt bijgestaan door een juridisch team onder leiding van Daan van Zon, jurist Arbeidsrecht met 15 jaar ervaring en expert op het brede terrein van het ontslagrecht.

Daan kenmerkt zich door altijd te streven naar een optimaal resultaat, zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Hij en zijn team zetten zich volledig in om voor jou de beste voorwaarden uit je ontslagsituatie te halen.

Bel direct: 030 224 25 07

Daan van Zon - Jurist arbeidsrecht


Wat moet ik doen?

Ontslag heeft niet alleen grote gevolgen voor jou, maar ook voor je financiën. Zorg daarom dat je stevig in je schoenen staat. Hier zijn onze vier belangrijkste tips:

1. Zeg niet toe

Luister goed naar je werkgever, en zorg dat je goed snapt wat hij wil. Zeg niets toe, en wijs niets af. Blijf neutraal.

2. Zet nooit je handtekening

Leg je niet meteen vast. Het eerste voorstel is vaak niet het beste. Heb je toch getekend, dan is dat geen ramp. Je hebt 14 dagen bedenktijd.

3. Vraag extra bedenktijd

Voel je je onder druk gezet? Vraag dan meer tijd. Wij helpen je graag om meer bedenktijd te regelen.

4. Schakel juridische hulp in.

Met ons sta je sterker. Wij doen dit dagelijks. Wij adviseren je en doen de onderhandeling met jouw werkgever. Zo haal je het meeste uit je ontslag.

Onze oplossingen

Bij ontslag via UWV kunnen wij jou op verschillende manieren voorzien van juridische hulp. Wij raden je daarom ook altijd aan om eerst een vrijblijvend adviesgesprek met ons aan te gaan.

Gratis advies

Controleer vrijblijvend jouw situatie samen met een ervaren jurist.
 Je verkrijgt inzicht in jouw juridische positie en vervolgopties

  • Algemene check op WW-rechten
  • Berekening transitievergoeding
  • Advies over de vervolgstappen

Volledige Rechtbank Vertegenwoordiging

Jouw persoonlijke jurist vertegenwoordigt jou gedurende de gehele rechtbankprocedure. Jij beslist, maar wordt verder ontzorgd.

  • Volledige check rechtspositie
  • Advies over de beste strategie
  • Wij stellen het verweerschrift op
  • Wij vertegenwoordigen jou in de rechtbank
  • Wij communiceren met je werkgever
  • Wij wikkelen het ontslag af

Onze werkwijze

Wij starten altijd met een gratis (en geheel vrijblijvend) intakegesprek. Zo leer je ons kennen, en kunnen wij meteen een goede inschatting van jouw zaak maken.

01.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek gaan we dieper in op jouw ontslagsituatie. We vragen je daarna allerlei relevante documenten naar ons op te sturen zoals je arbeids- en vaststellingovereenkomst, of de correspondentie met je werkgever.

02.

Advies

Op basis van het gesprek en je documenten, krijg je van ons een advies. Daarin staat onder andere of de ontslagvergoeding voldoende is, of je een uitwerktermijn hebt, of de vaststellingsovereenkomst volledig is en of je bijvoorbeeld recht hebt op een WW-uitkering.

03.

Onderhandelen

Wij onderhandelen met jouw werkgever om voor jou de beste ontslagvoorwaarden te realiseren. Daar gaan meestal een paar slagen overheen. We gaan net zo lang door tot er een goede afspraak ligt.

04.

Overeenkomst

Wanneer zowel jij als je werkgever akkoord zijn met de voorwaarden worden de afspraken vastgelegd in een overeenkomst. Wij zorgen ervoor dat wanneer jij akkoord bent met de gemaakte afspraken, deze zwart op wit vastgelegd worden in een vaststellingsovereenkomst waarmee jij je werkgever aan de gemaakte afspraken kunt houden.

Veelgestelde vragen

Antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent ontslag via UWV

Kan mijn werkgever mij ontslaan als ik ziek ben?

Ja, maar pas wanneer je 2 jaar of langer ziek bent. Daarvóór geldt het ontslagverbod bij ziekte. Na 2 jaar kan jouw werkgever het ontslag aanvragen via het UWV.

Kan mijn werkgever mij ontslaan als het bedrijf financiële problemen heeft?

Ja, dit valt onder ontslag wegens bedrijfseconomische omstandigheden. Het UWV zal echter wel toetsen in hoeverre de situatie hieraan voldoet en of het ontslag dus terecht is. Hierbij wordt gekeken naar de reden zelf, de ontslagvolgorde en of er voor jou als werknemer geen ander passend werk is binnen het bedrijf.

Kan ik iets doen tegen de ontslagbeslissing van het UWV?

Ja, je kunt je in eerste instantie verweren tijdens de ontslagprocedure. Wanneer jouw werkgever het ontslag heeft aangevraagd, zal het UWV om verweer vragen. Hiervoor heb je 2 weken de tijd. Als het UWV de ontslagaanvraag echter goedkeurt, kun je dit binnen twee maanden nadat je dienstverband is beëindigd aanvechten bij de kantonrechter.

Ruime ervaring
We zijn goed in ons vak
Gratis advies
Leer ons vrijblijvend kennen
Vaste prijs
Geen verrassingen achteraf

Neem direct contact met ons op

Kies hieronder hoe je met ons in contact wilt komen.
Wij geven meteen antwoord op jouw meest dringende vragen over ontslag.

Foto Daan

Bel ons

Ons juridische team staat voor je klaar

Bel nu 030 - 224 2507

Direct antwoord op werkdagen

Foto Aline

Wij bellen jou

Rustig overleggen zodra het jou uitkomt

Maak terugbelafspraak

Nog dezelfde dag contact