Aan het einde van je dienstverband dient er een eindafrekening plaats te vinden. Hieronder valt ook het inleveren van bedrijfseigendommen. Tijdens jouw werkzaamheden heb je bijvoorbeeld wellicht gebruik gemaakt van een auto van de zaak. Op het moment dat je het bedrijf verlaat dien je deze terug te geven. Als er sprake is van ontslag op staande voet, moet je de bedrijfseigendommen meteen inleveren. Je hebt namelijk niet langer het recht om de bedrijfseigendommen te gebruiken.

Bedrijfseigendommen

De meest bekende voorbeelden van bedrijfseigendommen zijn:

  • Bedrijfsauto/auto van de zaak
  • Mobiele telefoon, tablet en laptop
  • Sleutels en toegangspasjes

In principe heb je recht op het gebruik van de bedrijfseigendommen tot de laatste dag van jouw dienstverband. Lever daarom niet zomaar meteen de door jou gebruikte bedrijfseigendommen in. Dit kan namelijk de indruk wekken dat je al met het ontslag instemt, terwijl je wellicht nog bezwaar wil maken.

Wellicht spreek je met jouw werkgever af bepaalde bedrijfseigendommen over te nemen. Dit moet dan schriftelijk worden vastgelegd in de eindafrekening.

Onze werkwijze

Wij starten altijd met een gratis (en geheel vrijblijvend) intakegesprek. Zo leer je ons kennen, en kunnen wij meteen een goede inschatting van jouw zaak maken.

01.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek gaan we dieper in op jouw ontslagsituatie. We vragen je daarna allerlei relevante documenten naar ons op te sturen zoals je arbeids- en vaststellingovereenkomst, of de correspondentie met je werkgever.

02.

Advies

Op basis van het gesprek en je documenten, krijg je van ons een advies. Daarin staat onder andere of de ontslagvergoeding voldoende is, of je een uitwerktermijn hebt, of de vaststellingsovereenkomst volledig is en of je bijvoorbeeld recht hebt op een WW-uitkering.

03.

Onderhandelen

Wij onderhandelen met jouw werkgever om voor jou de beste ontslagvoorwaarden te realiseren. Daar gaan meestal een paar slagen overheen. We gaan net zo lang door tot er een goede afspraak ligt.

04.

Overeenkomst

Wanneer zowel jij als je werkgever akkoord zijn met de voorwaarden worden de afspraken vastgelegd in een overeenkomst. Wij zorgen ervoor dat wanneer jij akkoord bent met de gemaakte afspraken, deze zwart op wit vastgelegd worden in een vaststellingsovereenkomst waarmee jij je werkgever aan de gemaakte afspraken kunt houden.

Neem direct contact met ons op

Kies hieronder hoe je met ons in contact wilt komen.
Wij geven meteen antwoord op jouw meest dringende vragen over ontslag.

Foto Daan

Bel ons

Ons juridische team staat voor je klaar

Bel nu

Direct antwoord op werkdagen

Foto Aline

Wij bellen jou

Rustig overleggen zodra het jou uitkomt

Stuur ons een bericht

Nog dezelfde dag contact