Ontslag op staande voet?

Onze arbeidsjuristen staan voor je klaar. Neem nu vrijblijvend contact op

Direct advies (GRATIS) Hoe wij jou helpen
Vrijblijvend persoonlijk advies

Eerste adviesgesprek is altijd gratis

Betere voorwaarden

Wij halen er voor jou de beste deal uit

Kosten vaak volledig vergoed

In 78% van de gevallen betaalt de werkgever

Ontslag op staande voet

Wanneer jouw werkgever daar voldoende redenen voor heeft, kan hij jou ontslaan op staande voet. Dit betekent dat hij niet verplicht is om een procedure bij het UWV of de kantonrechter te starten, en derhalve geen toestemming nodig heeft voor het ontslag. Een rechtsgeldig ontslag op staande voet moet echter wel aan enkele voorwaarden voldoen, en je kunt tegen het ontslag ook in beroep gaan.

Onze oplossingen

Bij ontslag op staande voet kunnen wij jou op verschillende manieren voorzien van juridische hulp. Wij raden je daarom ook altijd aan om eerst een vrijblijvend adviesgesprek met ons aan te gaan.

Gratis adviesgesprek

Controleer vrijblijvend jouw situatie samen met een ervaren jurist en verkrijg inzicht in jouw juridische positie en vervolgopties

  • Algemene check of er sprake is van een dringende reden
  • Advies over de vervolgstappen

Naar de kantonrechter

Jouw persoonlijke jurist start namens jou een verzoekschriftprocedure bij de kantonrechter indien je werkgever vasthoudt aan het ontslag op staande voet

  • Volledige analyse dringende reden
  • Advies over de beste strategie
  • Opstellen verzoekschrift tot vernietiging ontslag op staande voet
  • Zonodig reactie op verweerschrift van de werkgever
  • Samen naar de kantonrechter

Wat moet ik doen?

Ontslag heeft niet alleen grote gevolgen voor jou, maar ook voor je financiën. Zorg daarom dat je stevig in je schoenen staat. Hier zijn onze vier belangrijkste tips:

1. Zeg niet toe

Luister goed naar je werkgever, en zorg dat je goed snapt wat hij wil. Zeg niets toe, en wijs niets af. Blijf neutraal.

2. Zet nooit je handtekening

Leg je niet meteen vast. Het eerste voorstel is vaak niet het beste. Heb je toch getekend, dan is dat geen ramp. Je hebt 14 dagen bedenktijd.

3. Vraag extra bedenktijd

Voel je je onder druk gezet? Vraag dan meer tijd. Wij helpen je graag om meer bedenktijd te regelen.

4. Schakel juridische hulp in.

Met ons sta je sterker. Wij doen dit dagelijks. Wij adviseren je en doen de onderhandeling met jouw werkgever. Zo haal je het meeste uit je ontslag.

Meer over ontslag op staande voet

Voorwaarden ontslag op staande voet

De eisen die zijn verbonden aan een rechtsgeldig ontslag op staande voet luiden als volgt:

  • Er is sprake van een ‘dringende reden’;
  • Zodra jouw werkgever deze dringende reden heeft geconstateerd, vindt het ontslag op staande voet direct (onverwijld) plaats;Bij het ontslag wordt de dringende reden direct (onverwijld) aan jou medegedeeld.
  • Aan al deze voorwaarden moet zijn voldaan om van een rechtsgeldig ontslag op staande voet te kunnen spreken. Wanneer één van deze voorwaarden ontbreekt, kan het ontslag vernietigd worden.

Voorbeelden van dringende redenen voor ontslag op staande voet zijn diefstal, fraude, werkweigering, of andere ernstig verwijtbare handelingen van de werknemer.

Gevolgen

De gevolgen van een ontslag op staande voet zijn groot. Omdat er geen opzegtermijn in acht wordt genomen heb je per direct geen recht meer op loon. Het ontslag is dus direct van kracht, waardoor je meteen zonder werk zit. Daarnaast ben je bij ontslag op staande voet verwijtbaar werkloos geworden. Dit heeft als gevolg dat je geen recht hebt op een WW-uitkering. Ook dit heeft impact op jouw inkomen. Het is dus van groot belang om, indien wenselijk, tegen het ontslag in beroep te gaan en direct nieuw werk te zoeken. Je kunt eventueel wel in aanmerking komen voor een bijstandsuitkering.

Wanneer er sprake is van opzet of schuld bij het ontstaan van de ‘dringende reden’, dan moet je jouw werkgever een ‘schadevergoeding’ betalen. Dit moet echter wel aangetoond kunnen worden.

Wat kun je doen tegen een ontslag op staande voet?

Als je het niet eens bent met het ontslag kun je dit binnen 2 maanden bij de rechter aanvechten. Je verzoekt dan het ontslag ongedaan te maken. Ook kun je de rechter verzoeken om een financiële vergoeding. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van het type contract dat je hebt.

Onze werkwijze

Wij starten altijd met een gratis (en geheel vrijblijvend) intakegesprek. Zo leer je ons kennen, en kunnen wij meteen een goede inschatting van jouw zaak maken.

01.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek gaan we dieper in op jouw ontslagsituatie. We vragen je daarna allerlei relevante documenten naar ons op te sturen zoals je arbeids- en vaststellingovereenkomst, of de correspondentie met je werkgever.

02.

Advies

Op basis van het gesprek en je documenten, krijg je van ons een advies. Daarin staat onder andere of de ontslagvergoeding voldoende is, of je een uitwerktermijn hebt, of de vaststellingsovereenkomst volledig is en of je bijvoorbeeld recht hebt op een WW-uitkering.

03.

Onderhandelen

Wij onderhandelen met jouw werkgever om voor jou de beste ontslagvoorwaarden te realiseren. Daar gaan meestal een paar slagen overheen. We gaan net zo lang door tot er een goede afspraak ligt.

04.

Overeenkomst

Wanneer zowel jij als je werkgever akkoord zijn met de voorwaarden worden de afspraken vastgelegd in een overeenkomst. Wij zorgen ervoor dat wanneer jij akkoord bent met de gemaakte afspraken, deze zwart op wit vastgelegd worden in een vaststellingsovereenkomst waarmee jij je werkgever aan de gemaakte afspraken kunt houden.

Veelgestelde vragen

Antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent ontslag op staande voet

Mijn werkgever heeft de reden van het ontslag op staande voet niet medegedeeld, is het ontslag geldig?

Nee. Een voorwaarde voor een rechtsgeldig ontslag op staande voet is dat jouw werkgever de dringende reden direct bij het ontslag aan jou kenbaar maakt. Doet hij dit niet, dan is het ontslag niet geldig.

Ik ben het niet eens met mijn ontslag op staande voet, wat kan ik doen?

Je kunt de rechter binnen 2 maanden verzoeken het ontslag te vernietigen. Tevens zou je kunnen verzoeken om een financiële vergoeding, in verband met het niet in acht nemen van de opzegtermijn.

Ik ben op staande voet ontslagen, heb ik nog recht op loon?

Nee. Het ontslag op staande voet is direct van kracht, wat betekent dat jouw werkgever jou vanaf dat moment geen loon meer hoeft te betalen.

Ik ben op staande voet ontslagen, heb ik recht op een WW-uitkering?

Nee. Door het ontslag op staande voet ben je verwijtbaar werkloos geworden. Een voorwaarde voor een WW-uitkering is dat het ontslag niet aan jezelf te wijten is. Je hebt dus geen recht op een WW-uitkering. Wel kom je wellicht in aanmerking voor een bijstandsuitkering via de gemeente.

Ruime ervaring
We zijn goed in ons vak
Gratis advies
Leer ons vrijblijvend kennen
Vaste prijs
Geen verrassingen achteraf

Neem direct contact met ons op

Kies hieronder hoe je met ons in contact wilt komen.
Wij geven meteen antwoord op jouw meest dringende vragen over ontslag.

Foto Daan

Bel ons

Ons juridische team staat voor je klaar

Bel nu 030 - 224 2507

Direct antwoord op werkdagen

Foto Aline

Wij bellen jou

Rustig overleggen zodra het jou uitkomt

Maak terugbelafspraak

Nog dezelfde dag contact