Transitievergoeding?

Onze arbeidsjuristen staan voor je klaar. Neem nu vrijblijvend contact op

Direct advies (GRATIS) Hoe wij jou helpen
Snel schakelen

Jij bent altijd onze hoogste prioriteit

Persoonlijk contact

Duidelijke taal en aandacht voor jouw situatie

Maximaal resultaat

Wij onderhandelen de beste deal voor jou

Ontslag met een transitievergoeding

Wanneer je wordt ontslagen hoef je niet met lege handen te vertrekken. Als je aan bepaalde voorwaarden voldoet, heb je recht op een ontslagvergoeding. Deze vergoeding wordt de transitievergoeding genoemd.

Wij zijn er voor jou

Hangt jou een ontslag boven het hoofd? Ons team zet zich volledig in om voor jou de beste voorwaarden uit je ontslagsituatie te halen.

Snel schakelen

"Wij reageren altijd dezelfde dag nog als jij een vraag hebt. Elke zaak is voor ons een nieuwe zaak en daarom schakelen wij snel met jou en je werkgever. Wij maken geen gewoonte van ons werk en komen onze afspraken na."

Persoonlijk contact

"We zijn betrokken bij jouw situatie en ontzorgen jou volledig. We luisteren écht naar wat jij wilt en belangrijk vindt. We geven online advies in heldere en begrijpelijke taal maar ontmoeten je ook graag op ons kantoor."

Maximaal resultaat

"Onderhandelen is onze core business en we weten er altijd meer uit te halen. Door onze jarenlange ervaring is geen enkele situatie voor ons onbekend en missen wij nooit een belangrijk detail in jouw zaak.’"

Onze oplossingen

Met betrekking tot jouw transitievergoeding kunnen wij jou op verschillende manieren voorzien van juridische hulp. Wij raden je daarom ook altijd aan om eerst een vrijblijvend adviesgesprek met ons aan te gaan.

Gratis adviesgesprek

Controleer vrijblijvend jouw situatie samen met een ervaren jurist en verkrijg inzicht in jouw juridische positie en vervolgopties

  • Algemene check rechtspositie
  • Berekenen transitievergoeding
  • Advies over de vervolgstappen

Wat moet ik doen?

Blijf rustig en laat je ondanks alles niet van je stuk brengen. Je staat meestal sterker dan je denkt! Hier zijn onze vier belangrijkste tips:

Group

1. Zeg niet toe

Luister goed naar je werkgever en vraag door. Zeg niets toe en wijs niets af. Blijf neutraal.

task-list-delete

2. Zet geen handtekening

Het eerste voorstel is vaak niet het beste. Heb je toch getekend, dan is dat geen ramp. Je hebt 14 dagen bedenktijd.

time-clock-hand-1

3. Vraag extra bedenktijd

Voel je je onder druk gezet? Vraag dan meer tijd. Wij helpen je graag om meer bedenktijd te regelen.

legal-scale-unequal-1

4. Schakel juridische hulp in.

Met ons sta je sterker. Wij doen dit dagelijks. Wij adviseren je en doen de onderhandeling met jouw werkgever. Zo haal je het meeste uit je ontslag.

Heb je vragen of wil je even vrijblijvend overleggen?

Maak terugbelafspraak

Meer over ontslag en transitievergoeding

Voorwaarden transitievergoeding

Je hebt recht op een transitievergoeding als jouw dienstverband minstens 2 jaar heeft geduurd. Daarbij is het wel belangrijk dat het initiatief tot ontslag bij jouw werkgever ligt. Wanneer je zelf ontslag neemt, heb je geen recht op een transitievergoeding. Hierop is echter wel een uitzondering. Indien je zelf ontslag neemt wegens verwijtbaar handelen van jouw werkgever, heb je toch recht op de transitievergoeding. Het ontslag is dan namelijk te wijten aan de werkgever in plaats van aan jezelf. Je neemt dan als het ware ‘noodgedwongen’ ontslag.

Hoogte transitievergoeding

De hoogte van de transitievergoeding wordt bepaald aan de hand van jouw maandsalaris, en de duur van jouw dienstverband. Hierbij wordt gekeken naar het bruto maandsalaris, en de arbeidsduur in halve jaren. De maximale vergoeding is €79.000 bruto. Als jouw jaarsalaris hoger is dan dit maximum, is de vergoeding maximaal 1 bruto jaarsalaris.

Jouw bruto maandsalaris staat vast en is jou als het goed is bekend. Kijk hiervoor naar jouw loonstrook of jaaropgave. Hierbij worden echter wel toeslagen en bonussen meegerekend, indien van toepassing. De berekening van het aantal jaren is lastiger. Er wordt namelijk gekeken naar halve jaren, oftewel, 6 volle maanden. De transitievergoeding wordt dan als volgt berekend: 1/6 van jouw bruto maandsalaris, per half dienstjaar, van jouw eerste 10 dienstjaren. Als je langer dan 10 jaar in dienst bent geweest dan geldt voor de jaren vanaf het 11e jaar: 1/4 van jouw bruto maandsalaris, per half dienstjaar.

Via deze rekentool kun je een schatting maken van de te verwachten transitievergoeding.

Onze werkwijze

Wij starten altijd met een gratis (en geheel vrijblijvend) intakegesprek. Zo leer je ons kennen, en kunnen wij meteen een goede inschatting van jouw zaak maken.

01.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek gaan we dieper in op jouw ontslagsituatie. We vragen je daarna allerlei relevante documenten naar ons op te sturen zoals je arbeids- en vaststellingovereenkomst, of de correspondentie met je werkgever.

02.

Advies

Op basis van het gesprek en je documenten, krijg je van ons een advies. Daarin staat onder andere of de ontslagvergoeding voldoende is, of je een uitwerktermijn hebt, of de vaststellingsovereenkomst volledig is en of je bijvoorbeeld recht hebt op een WW-uitkering.

03.

Onderhandelen

Wij onderhandelen met jouw werkgever om voor jou de beste ontslagvoorwaarden te realiseren. Daar gaan meestal een paar slagen overheen. We gaan net zo lang door tot er een goede afspraak ligt.

04.

Overeenkomst

Wanneer zowel jij als je werkgever akkoord zijn met de voorwaarden worden de afspraken vastgelegd in een overeenkomst. Wij zorgen ervoor dat wanneer jij akkoord bent met de gemaakte afspraken, deze zwart op wit vastgelegd worden in een vaststellingsovereenkomst waarmee jij je werkgever aan de gemaakte afspraken kunt houden.

Veelgestelde vragen

Antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent de transitievergoeding

Is mijn werkgever verplicht de transitievergoeding te betalen?

Ja. Indien de betaling van de transitievergoeding echter schade toebrengt aan de bedrijfsvoering, kan worden besloten dat de vergoeding in termijnen wordt betaald. Hierover moet jouw werkgever dan wel de wettelijke rente betalen. De maximale duur is 6 maanden.

Hoe kan ik de hoogte van mijn transitievergoeding berekenen?

De hoogte van de transitievergoeding hangt af van jouw bruto maandsalaris (plus eventuele toeslagen en bonussen) en het aantal halve jaren dat je in dienst bent geweest. Je kunt via een rekentool een schatting maken van de hoogte van jouw transitievergoeding.

Ik heb een contract voor bepaalde tijd. Heb ik dan ook recht op een transitievergoeding?

Ja. Als je in totaal 2 jaar of meer in dienst bent geweest, heb je ongeacht het type contract recht op een transitievergoeding.

Heb ik als uitzendkracht ook recht op een transitievergoeding?

Ja. Ook voor uitzendkrachten geldt dat je minstens 2 jaar in dienst moet zijn geweest en dat het ontslag niet aan jou te wijten is. Ook wanneer je eerst als uitzendkracht hebt gewerkt voor een bedrijf, en daarna voor hetzelfde bedrijf in vaste dienst bent getreden, worden alle dienstjaren bij elkaar opgeteld.

Neem direct contact met ons op

Kies hieronder hoe je met ons in contact wilt komen.
Wij geven meteen antwoord op jouw meest dringende vragen over ontslag.

Foto Daan

Bel ons

Ons juridische team staat voor je klaar

Bel nu

Direct antwoord op werkdagen

Foto Aline

Wij bellen jou

Rustig overleggen zodra het jou uitkomt

Stuur ons een bericht

Nog dezelfde dag contact