Het is mogelijk om van een uitzendovereenkomst voor bepaalde tijd naar een vast contract te gaan. De regels die hierop van toepassing zijn wijken echter af van de algemene regels betreffende de ketenregeling, hetgeen te maken heeft met het fasen-systeem voor uitzendkrachten.

Fasen-systeem

Doordat er een fasen-systeem geldt voor uitzendkrachten, zijn de normale ketenregels niet van toepassing. Het uitzendbureau mag een uitzendkracht namelijk meerdere tijdelijke contracten aanbieden dan normaal gesproken. Fase A duurt standaard 78 weken, waarna je eventueel terecht komt in fase B. Fase B duurt maximaal 4 jaar en bestaat uit maximaal 6 tijdelijke contracten. Deze periode mag met maximaal 6 maanden worden doorbroken, anders begint de telling opnieuw bij fase A. Pas bij fase C ben je als uitzendkracht werkzaam op basis van een uitzendovereenkomst voor onbepaalde tijd. Dit betekent dat jouw werkgever jou niet zomaar kan ontslaan, en afhankelijk van de ontslagreden gebruik moet maken van de ontslagprocedure via het UWV of de kantonrechter. Bij een 7e contract of wanneer jouw laatste contract het maximum van 4 jaar overschrijdt, wordt jouw laatste contract automatisch een vast contract.

CAO

Raadpleeg de cao (ABU of NBBU) die op jou van toepassing is om er zeker van te zijn welke specifieke regels voor jou gelden.

Onze werkwijze

Wij starten altijd met een gratis (en geheel vrijblijvend) intakegesprek. Zo leer je ons kennen, en kunnen wij meteen een goede inschatting van jouw zaak maken.

01.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek gaan we dieper in op jouw ontslagsituatie. We vragen je daarna allerlei relevante documenten naar ons op te sturen zoals je arbeids- en vaststellingovereenkomst, of de correspondentie met je werkgever.

02.

Advies

Op basis van het gesprek en je documenten, krijg je van ons een advies. Daarin staat onder andere of de ontslagvergoeding voldoende is, of je een uitwerktermijn hebt, of de vaststellingsovereenkomst volledig is en of je bijvoorbeeld recht hebt op een WW-uitkering.

03.

Onderhandelen

Wij onderhandelen met jouw werkgever om voor jou de beste ontslagvoorwaarden te realiseren. Daar gaan meestal een paar slagen overheen. We gaan net zo lang door tot er een goede afspraak ligt.

04.

Overeenkomst

Wanneer zowel jij als je werkgever akkoord zijn met de voorwaarden worden de afspraken vastgelegd in een overeenkomst. Wij zorgen ervoor dat wanneer jij akkoord bent met de gemaakte afspraken, deze zwart op wit vastgelegd worden in een vaststellingsovereenkomst waarmee jij je werkgever aan de gemaakte afspraken kunt houden.

Neem direct contact met ons op

Kies hieronder hoe je met ons in contact wilt komen.
Wij geven meteen antwoord op jouw meest dringende vragen over ontslag.

Foto Daan

Bel ons

Ons juridische team staat voor je klaar

Bel nu

Direct antwoord op werkdagen

Foto Aline

Wij bellen jou

Rustig overleggen zodra het jou uitkomt

Stuur ons een bericht

Nog dezelfde dag contact