In principe geldt dat een arbeidsovereenkomst zowel mondeling als schriftelijk kan worden overeengekomen. Het kan namelijk voorkomen dat je een sollicitatiegesprek hebt en daarna telefonisch of in een gesprek te horen krijgt dat je de baan hebt gekregen en onder welke voorwaarden. Vervolgens wordt er niets schriftelijk vastgelegd. Dit kan problemen opleveren omdat het later moeilijk te bewijzen is wat je nu precies met jouw werkgever hebt afgesproken. Het is daarom altijd aan te raden om een arbeidsovereenkomst toch ook schriftelijk overeen te komen, om misverstanden te voorkomen. Zorg ervoor dat je altijd op zijn minst per e-mail om bevestigingen vraagt van gemaakte afspraken. Het beste zou zijn als er een schriftelijke overeenkomst komt die door zowel de werkgever, als de werknemer wordt ondertekend. In dat geval heb je altijd iets om op terug te vallen.

Onze werkwijze

Wij starten altijd met een gratis (en geheel vrijblijvend) intakegesprek. Zo leer je ons kennen, en kunnen wij meteen een goede inschatting van jouw zaak maken.

01.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek gaan we dieper in op jouw ontslagsituatie. We vragen je daarna allerlei relevante documenten naar ons op te sturen zoals je arbeids- en vaststellingovereenkomst, of de correspondentie met je werkgever.

02.

Advies

Op basis van het gesprek en je documenten, krijg je van ons een advies. Daarin staat onder andere of de ontslagvergoeding voldoende is, of je een uitwerktermijn hebt, of de vaststellingsovereenkomst volledig is en of je bijvoorbeeld recht hebt op een WW-uitkering.

03.

Onderhandelen

Wij onderhandelen met jouw werkgever om voor jou de beste ontslagvoorwaarden te realiseren. Daar gaan meestal een paar slagen overheen. We gaan net zo lang door tot er een goede afspraak ligt.

04.

Overeenkomst

Wanneer zowel jij als je werkgever akkoord zijn met de voorwaarden worden de afspraken vastgelegd in een overeenkomst. Wij zorgen ervoor dat wanneer jij akkoord bent met de gemaakte afspraken, deze zwart op wit vastgelegd worden in een vaststellingsovereenkomst waarmee jij je werkgever aan de gemaakte afspraken kunt houden.

Neem direct contact met ons op

Kies hieronder hoe je met ons in contact wilt komen.
Wij geven meteen antwoord op jouw meest dringende vragen over ontslag.

Foto Daan

Bel ons

Ons juridische team staat voor je klaar

Bel nu

Direct antwoord op werkdagen

Foto Aline

Wij bellen jou

Rustig overleggen zodra het jou uitkomt

Stuur ons een bericht

Nog dezelfde dag contact