Ontslag met wederzijds goedvinden?

Onze arbeidsjuristen staan voor je klaar. Neem nu vrijblijvend contact op

Direct advies (GRATIS) Hoe wij jou helpen
Vrijblijvend persoonlijk advies

Eerste adviesgesprek is altijd gratis

Betere voorwaarden

Wij halen er voor jou de beste deal uit

Kosten vaak volledig vergoed

In 78% van de gevallen betaalt de werkgever

Ontslag met wederzijds goedvinden

Bij een ontslag met wederzijds goedvinden spreken werkgever en werknemer onderling af het dienstverband te beëindigen. Beide partijen gaan hier dus mee akkoord. In onderling overleg worden afspraken gemaakt die betrekking hebben op het beëindigen van de arbeidsovereenkomst.

Wanneer ontslag met wederzijds goedvinden?

Als jouw werkgever niet voldoende gronden heeft om een ontslagprocedure te starten bij het UWV of de kantonrechter, kan ervoor worden gekozen om jou een vaststellingsovereenkomst aan te bieden. Hiermee stem je in met jouw ontslag. Je bent niet verplicht om deze te tekenen. Als je de kans echter groot acht dat het UWV of de kantonrechter het ontslag zal toewijzen, kan het verstandig zijn om het ontslag middels een vaststellingsovereenkomst ‘naar je hand te zetten’. Je zou eventueel ook kunnen onderhandelen over omscholing of overplaatsing binnen het bedrijf. Kijk goed naar de reden van het ontslag en of jouw werkgever daarmee kans van slagen heeft bij het UWV of de kantonrechter. Aan de hand daarvan kun je, met behulp van een jurist, bepalen of het tekenen van een vaststellingsovereenkomst voor jou als werknemer gunstig is.

 

Vaststellingsovereenkomst

De afspraken omtrent het ontslag met wederzijds goedvinden worden meestal vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Dit wordt ook wel een beëindigingsovereenkomst genoemd. Hierin wordt onder andere opgenomen of er sprake is van een transitievergoeding, wanneer het dienstverband precies eindigt, of er sprake is van een eindafrekening, enz. Kortom, alles wat verband houdt met jouw uitdiensttreding. De inhoud van de vaststellingsovereenkomst is onderhandelbaar. Zorg daarom dat je niet zomaar akkoord gaat met de eerste conceptversie die je ontvangt van jouw werkgever. Laat hier altijd een deskundige naar kijken, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Gevolgen

Het ontslag met wederzijds goedvinden kan voor beide partijen voordelig zijn. Jouw werkgever hoeft geen kostbare ontslagprocedure te starten en het ontslag hoeft geen onrust te veroorzaken. Voor jou als werknemer betekent het dat je zekerheid hebt over wat jouw ontslag inhoudt, je hebt nog steeds recht op een transitievergoeding en ook het recht op een WW-uitkering blijft bestaan. Hierbij is het wel van belang dat in de vaststellingsovereenkomst wordt opgenomen dat het ontslag geschiedt op initiatief van jouw werkgever. Hiermee is duidelijk dat je in ieder geval niet verwijtbaar werkloos bent geworden. Voor beide partijen kan het ontslag met wederzijds goedvinden zekerheid scheppen en het kan ervoor zorgen dat het dienstverband op een zakelijke en prettige manier wordt beëindigd.

Wij zijn er voor jou

Ben je ontslagen of hangt jou een ontslag boven het hoofd? Wij bieden je gedegen juridisch advies, zodat jij een oplossing krijgt voor jouw lastige situatie, onder de beste voorwaarden. Wij willen graag dat jij als werknemer stevig in je schoenen staat, en met een zelfverzekerd gevoel verder kunt.

Ervaren juridische hulp

Je wordt bijgestaan door een juridisch team onder leiding van Daan van Zon, jurist Arbeidsrecht met 15 jaar ervaring en expert op het brede terrein van het ontslagrecht.

Daan kenmerkt zich door altijd te streven naar een optimaal resultaat, zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Hij en zijn team zetten zich volledig in om voor jou de beste voorwaarden uit je ontslagsituatie te halen.

Bel direct: 030 224 25 07

Daan van Zon - Jurist arbeidsrecht


Wat moet ik doen?

Ontslag heeft niet alleen grote gevolgen voor jou, maar ook voor je financiën. Zorg daarom dat je stevig in je schoenen staat. Hier zijn onze vier belangrijkste tips:

1. Zeg niet toe

Luister goed naar je werkgever, en zorg dat je goed snapt wat hij wil. Zeg niets toe, en wijs niets af. Blijf neutraal.

2. Zet nooit je handtekening

Leg je niet meteen vast. Het eerste voorstel is vaak niet het beste. Heb je toch getekend, dan is dat geen ramp. Je hebt 14 dagen bedenktijd.

3. Vraag extra bedenktijd

Voel je je onder druk gezet? Vraag dan meer tijd. Wij helpen je graag om meer bedenktijd te regelen.

4. Schakel juridische hulp in.

Met ons sta je sterker. Wij doen dit dagelijks. Wij adviseren je en doen de onderhandeling met jouw werkgever. Zo haal je het meeste uit je ontslag.

Onze oplossingen

Bij ontslag met wederzijds goedvinden kunnen wij jou op verschillende manieren voorzien van juridische hulp. Wij raden je daarom ook altijd aan om eerst een vrijblijvend adviesgesprek met ons aan te gaan.

Gratis advies

Controleer vrijblijvend jouw situatie samen met een ervaren jurist.
 Je verkrijgt inzicht in jouw juridische positie en vervolgopties

  • Algemene check op WW-rechten
  • Berekening transitievergoeding
  • Advies over de vervolgstappen

Persoonlijke Begeleiding

Jij voert zelf het contact met je werkgever waarbij je tijdens elke stap begeleid wordt door jouw persoonlijke jurist

  • Volledige check ontslagvoorstel
  • Advies over de beste strategie
  • Controle van jouw juridische brieven
  • Telefonisch overleg na elke reactie van jouw werkgever
  • Controle van de definitieve vaststellingsovereenkomst

Onze werkwijze

Wij starten altijd met een gratis (en geheel vrijblijvend) intakegesprek. Zo leer je ons kennen, en kunnen wij meteen een goede inschatting van jouw zaak maken.

01.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek gaan we dieper in op jouw ontslagsituatie. We vragen je daarna allerlei relevante documenten naar ons op te sturen zoals je arbeids- en vaststellingovereenkomst, of de correspondentie met je werkgever.

02.

Advies

Op basis van het gesprek en je documenten, krijg je van ons een advies. Daarin staat onder andere of de ontslagvergoeding voldoende is, of je een uitwerktermijn hebt, of de vaststellingsovereenkomst volledig is en of je bijvoorbeeld recht hebt op een WW-uitkering.

03.

Onderhandelen

Wij onderhandelen met jouw werkgever om voor jou de beste ontslagvoorwaarden te realiseren. Daar gaan meestal een paar slagen overheen. We gaan net zo lang door tot er een goede afspraak ligt.

04.

Overeenkomst

Wanneer zowel jij als je werkgever akkoord zijn met de voorwaarden worden de afspraken vastgelegd in een overeenkomst. Wij zorgen ervoor dat wanneer jij akkoord bent met de gemaakte afspraken, deze zwart op wit vastgelegd worden in een vaststellingsovereenkomst waarmee jij je werkgever aan de gemaakte afspraken kunt houden.

Veelgestelde vragen

Antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent ontslag met wederzijds goedvinden

Betekent een ontslag met wederzijds goedvinden dat ik verwijtbaar werkloos word en dus geen recht heb op een WW-uitkering?

Nee. Het is daarbij wel van belang dat je in de vaststellingsovereenkomst opneemt dat het ontslag geschiedt op initiatief van de werkgever en niet van jou als werknemer. Je hebt dan, mits je aan alle voorwaarden voldoet, in principe gewoon recht op een WW-uitkering.

Kan ik onderhandelen over de vaststellingsovereenkomst?

Ja. Dit biedt jou de mogelijkheid om het ontslag naar jouw wensen in te vullen, zodat het jou ook iets oplevert. Het is belangrijk om altijd een deskundige naar de vaststellingsovereenkomst te laten kijken, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Ben ik verplicht akkoord te gaan?

Nee. Zorg dat je dus ook kritisch bent op de inhoud van de vaststellingsovereenkomst. Als je deze namelijk tekent, moet het jou ook iets opleveren. Als je niet akkoord gaat, is jouw werkgever verplicht een ontslagprocedure bij het UWV of de kantonrechter te starten, wat niet gegarandeerd slaagt.

Ruime ervaring
We zijn goed in ons vak
Gratis advies
Leer ons vrijblijvend kennen
Vaste prijs
Geen verrassingen achteraf

Neem direct contact met ons op

Kies hieronder hoe je met ons in contact wilt komen.
Wij geven meteen antwoord op jouw meest dringende vragen over ontslag.

Foto Daan

Bel ons

Ons juridische team staat voor je klaar

Bel nu 030 - 224 2507

Direct antwoord op werkdagen

Foto Aline

Wij bellen jou

Rustig overleggen zodra het jou uitkomt

Maak terugbelafspraak

Nog dezelfde dag contact