Ontslag bij vast contract?

Onze arbeidsjuristen staan voor je klaar. Neem nu vrijblijvend contact op

Direct advies (GRATIS) Hoe wij jou helpen
Vrijblijvend persoonlijk advies

Eerste adviesgesprek is altijd gratis

Betere voorwaarden

Wij halen er voor jou de beste deal uit

Kosten vaak volledig vergoed

In 78% van de gevallen betaalt de werkgever

Ontslag bij vast contract

Ook als je een vast contract (voor onbepaalde tijd) hebt, kun je ontslagen worden. Wanneer je een vast contract hebt, kan je werkgever je alleen minder gemakkelijk ontslaan dan wanneer je een arbeidscontract voor bepaalde tijd hebt. Dan geldt namelijk dat hij/zij daar een redelijke onderbouwing voor nodig heeft. Zonder gegronde onderbouwing én bewijslast kan een bedrijf je niet ontslaan wanneer je in het bezit bent van een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Ontslagprocedure bij een ontslag met contract voor onbepaalde tijd

Wanneer een werkgever een werknemer wil ontslaan die een vast contract heeft (een arbeidscontract voor onbepaalde tijd), dan moet hij hiervoor een ontslagvergunning aanvragen bij het UWV. Deze aanvraag dient schriftelijk te worden gedaan. Bij de ontslagaanvraag dienen gegevens te worden bijgevoegd die aantonen en onderbouwen dat de werkgever voldoende heeft ondernomen om het ontslag te voorkomen. Het UWV-werkbedrijf bepaalt of de ontslagaanvraag redelijk is. De uitspraak van het UWV is bindend: hiertegen kunnen zowel werkgever als werknemer geen bezwaar maken.

Gegronde redenen voor ontslag bij een vast contract

De meest voorkomende redenen voor ontslag tijdens een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd zijn:

Persoonlijke redenen
Wanneer je niet naar behoren functioneert binnen jew functie, en je je functioneren na diverse waarschuwingen en kansen nog niet verbeterd hebt, kan het zijn dat je werkgever je ontslaat. Dat kan ook wanneer je je misdragen hebt. In het eerste geval dient je werkgever wel duidelijk aan te tonen dat hij er alles aan heeft gedaan om je functioneren te verbeteren.

Bedrijfseconomische redenen
Wanneer je een contract hebt voor onbepaalde tijd, kun je ontslagen worden wanneer je ten overvloede in een bedrijf/afdeling aanwezig bent. Vaak is dit een gegronde reden voor het UWV als de werkgever hierdoor verlies leidt, of failliet dreigt te gaan.

Hoe kan ik bezwaar maken tegen ontslag bij een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd?

Wanneer een onderneming in zwaar financieel weer verkeert, heeft het aanvechten van het ontslag waarschijnlijk weinig kans van slagen. Wanneer er een voorstel ligt voor een sociaal plan, kunt u daarom beter een verklaring van geen bezwaar ondertekenen. Met deze verklaring erkent u de slechte financiële omstandigheden van uw bedrijf en versnelt u de ontslagprocedure. Dankzij het sociaal plan zijn de vervolgstappen vaak goed voor u geregeld. Wanneer een ontslagaanvraag tegen u wordt ingediend bij het UWV, ontvangt u hierover een bericht. Bent u van mening dat de aanvraag van uw ontslag door disfunctioneren onterecht is, bijvoorbeeld omdat u te weinig feedback of kansen heeft gekregen om uw functioneren te verbeteren, dan kunt u bezwaar maken tegen de ontslagaanvraag. Dat geschiedt schriftelijk per brief bij het UWV. Tegen de uiteindelijke uitspraak van het UWV kunnen zowel u als uw (ex-)werkgever geen bezwaar aantekenen.

Wij zijn er voor jou

Ben je ontslagen of hangt jou een ontslag boven het hoofd? Wij bieden je gedegen juridisch advies, zodat jij een oplossing krijgt voor jouw lastige situatie, onder de beste voorwaarden. Wij willen graag dat jij als werknemer stevig in je schoenen staat, en met een zelfverzekerd gevoel verder kunt.

Ervaren juridische hulp

Je wordt bijgestaan door een juridisch team onder leiding van Daan van Zon, jurist Arbeidsrecht met 15 jaar ervaring en expert op het brede terrein van het ontslagrecht.

Daan kenmerkt zich door altijd te streven naar een optimaal resultaat, zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Hij en zijn team zetten zich volledig in om voor jou de beste voorwaarden uit je ontslagsituatie te halen.

Bel direct: 030 224 25 07

Daan van Zon - Jurist arbeidsrecht


Wat moet ik doen?

Ontslag heeft niet alleen grote gevolgen voor jou, maar ook voor je financiën. Zorg daarom dat je stevig in je schoenen staat. Hier zijn onze vier belangrijkste tips:

1. Zeg niet toe

Luister goed naar je werkgever, en zorg dat je goed snapt wat hij wil. Zeg niets toe, en wijs niets af. Blijf neutraal.

2. Zet nooit je handtekening

Leg je niet meteen vast. Het eerste voorstel is vaak niet het beste. Heb je toch getekend, dan is dat geen ramp. Je hebt 14 dagen bedenktijd.

3. Vraag extra bedenktijd

Voel je je onder druk gezet? Vraag dan meer tijd. Wij helpen je graag om meer bedenktijd te regelen.

4. Schakel juridische hulp in.

Met ons sta je sterker. Wij doen dit dagelijks. Wij adviseren je en doen de onderhandeling met jouw werkgever. Zo haal je het meeste uit je ontslag.

Onze oplossingen

Voor hulp bij ontslag met een vast contract bieden wij al oplossingen vanaf € 349,-

Gratis advies

Controleer vrijblijvend jouw situatie samen met een ervaren jurist.
 Je verkrijgt inzicht in jouw juridische positie en vervolgopties

  • Algemene check op WW-rechten
  • Berekening transitievergoeding
  • Advies over de vervolgstappen

Persoonlijke Begeleiding

Jij voert zelf het contact met je werkgever waarbij je tijdens elke stap begeleid wordt door jouw persoonlijke jurist

  • Volledige check ontslagvoorstel
  • Advies over de beste strategie
  • Controle van jouw juridische brieven
  • Telefonisch overleg na elke reactie van jouw werkgever
  • Controle van de definitieve vaststellingsovereenkomst

Onze werkwijze

Wij starten altijd met een gratis (en geheel vrijblijvend) intakegesprek. Zo leer je ons kennen, en kunnen wij meteen een goede inschatting van jouw zaak maken.

01.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek gaan we dieper in op jouw ontslagsituatie. We vragen je daarna allerlei relevante documenten naar ons op te sturen zoals je arbeids- en vaststellingovereenkomst, of de correspondentie met je werkgever.

02.

Advies

Op basis van het gesprek en je documenten, krijg je van ons een advies. Daarin staat onder andere of de ontslagvergoeding voldoende is, of je een uitwerktermijn hebt, of de vaststellingsovereenkomst volledig is en of je bijvoorbeeld recht hebt op een WW-uitkering.

03.

Onderhandelen

Wij onderhandelen met jouw werkgever om voor jou de beste ontslagvoorwaarden te realiseren. Daar gaan meestal een paar slagen overheen. We gaan net zo lang door tot er een goede afspraak ligt.

04.

Overeenkomst

Wanneer zowel jij als je werkgever akkoord zijn met de voorwaarden worden de afspraken vastgelegd in een overeenkomst. Wij zorgen ervoor dat wanneer jij akkoord bent met de gemaakte afspraken, deze zwart op wit vastgelegd worden in een vaststellingsovereenkomst waarmee jij je werkgever aan de gemaakte afspraken kunt houden.

Ruime ervaring
We zijn goed in ons vak
Gratis advies
Leer ons vrijblijvend kennen
Vaste prijs
Geen verrassingen achteraf

Neem direct contact met ons op

Kies hieronder hoe je met ons in contact wilt komen.
Wij geven meteen antwoord op jouw meest dringende vragen over ontslag.

Foto Daan

Bel ons

Ons juridische team staat voor je klaar

Bel nu 030 - 224 2507

Direct antwoord op werkdagen

Foto Aline

Wij bellen jou

Rustig overleggen zodra het jou uitkomt

Maak terugbelafspraak

Nog dezelfde dag contact