Re-integratie na ziekte
Als je langdurig ziek bent (geweest) moet je op een gegeven moment in overleg met jouw werkgever en de bedrijfsarts bekijken wat jouw mogelijkheden zijn binnen het bedrijf. In principe zal je terugkeren naar jouw eigen functie. Dit is echter niet altijd mogelijk. De bedrijfsarts beoordeelt jouw situatie en zal een advies uitbrengen aan jou en jouw werkgever.
Terugkeer naar je oude functie
Van jou als werknemer wordt verwacht dat je tijdens jouw ziekte werkt aan herstel en zo snel mogelijk weer aan de slag kunt. In principe keer je na ziekte weer terug naar jouw eigen werkplek. Je kunt wellicht eerst gedeeltelijk gaan werken en jouw werkgever zou jouw taken kunnen verlichten. Misschien moet jouw werkplek aangepast worden en zijn er taken die door collega’s worden overgenomen. Soms zal echter blijken dat jouw oude functie door jouw gezondheid geen optie is. Je bent dan verplicht ander passend werk te accepteren.
Overplaatsing naar een andere functie
Wanneer het niet mogelijk blijkt dat je jouw oude functie uitoefent, is er wellicht een andere functie binnen het bedrijf die beter past bij jouw situatie. Wellicht kun je je omscholen of ruil je bepaalde taken met een collega. Jouw werkgever zou zelfs een passende functie voor jou kunnen creëren. Het werk dat jou wordt aangeboden moet echter wel zo veel mogelijk lijken op jouw oude functie, en het moet mogelijk zijn om met de nieuwe functie in het bedrijf te blijven werken.
Het re-integratietraject loopt vast
Het re-integratietraject loopt vast, wat nu? Je kunt een deskundigenoordeel aanvragen bij het UWV. Een deskundige zal dan bekijken waar het traject vastloopt en wat daaraan gedaan kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de situatie dat jouw werkgever geen inspanning levert om passend werk voor jou te vinden, of dat jouw loon niet wordt uitbetaald.
Onze werkwijze
Wij starten altijd met een gratis (en geheel vrijblijvend) intakegesprek. Zo leer je ons kennen, en kunnen wij meteen een goede inschatting van jouw zaak maken.
Intakegesprek
Tijdens het intakegesprek gaan we dieper in op jouw ontslagsituatie. We vragen je daarna allerlei relevante documenten naar ons op te sturen zoals je arbeids- en vaststellingovereenkomst, of de correspondentie met je werkgever.
Advies
Op basis van het gesprek en je documenten, krijg je van ons een advies. Daarin staat onder andere of de ontslagvergoeding voldoende is, of je een uitwerktermijn hebt, of de vaststellingsovereenkomst volledig is en of je bijvoorbeeld recht hebt op een WW-uitkering.
Onderhandelen
Wij onderhandelen met jouw werkgever om voor jou de beste ontslagvoorwaarden te realiseren. Daar gaan meestal een paar slagen overheen. We gaan net zo lang door tot er een goede afspraak ligt.
Overeenkomst
Wanneer zowel jij als je werkgever akkoord zijn met de voorwaarden worden de afspraken vastgelegd in een overeenkomst. Wij zorgen ervoor dat wanneer jij akkoord bent met de gemaakte afspraken, deze zwart op wit vastgelegd worden in een vaststellingsovereenkomst waarmee jij je werkgever aan de gemaakte afspraken kunt houden.
Neem direct contact met ons op
Kies hieronder hoe je met ons in contact wilt komen.
Wij geven meteen
antwoord op jouw meest dringende vragen over ontslag.
Wij bellen jou
Rustig overleggen zodra het jou uitkomt
Stuur ons een berichtNog dezelfde dag contact
Of stuur ons een bericht via e-mail