Bij ontslag heb je in bepaalde gevallen recht op een ontslagvergoeding, ook wel de transitievergoeding genoemd. Je hoeft dus niet met lege handen te vertrekken. Wanneer je 2 jaar of langer in dienst bent geweest en je bent niet verwijtbaar werkloos geworden (het initiatief van het ontslag ligt niet bij jou), heb je recht op een redelijke transitievergoeding. Waar wordt deze vergoeding op gebaseerd en hoe bereken je waar je recht op hebt?

Berekenen transitievergoeding

De hoogte van de transitievergoeding wordt bepaald aan de hand van jouw maandsalaris, en de duur van jouw dienstverband. Hierbij wordt gekeken naar het bruto maandsalaris, en de arbeidsduur in halve jaren. De maximale vergoeding is €79.000 bruto. Als jouw jaarsalaris hoger is dan dit maximum, is de vergoeding maximaal 1 bruto jaarsalaris.

Jouw bruto maandsalaris staat vast en is jou als het goed is bekend. Je kunt dit vinden op jouw loonstrook of jaaropgave. Hierbij worden echter wel, indien van toepassing, toeslagen en bonussen meegerekend. De berekening van het aantal jaren is lastiger. Er wordt namelijk gekeken naar halve jaren, oftewel, 6 volle maanden. De transitievergoeding wordt dan als volgt berekend: 1/6 van jouw bruto maandsalaris, per half dienstjaar, van jouw eerste 10 dienstjaren (oftewel: 1/3 van het bruto maandsalaris, per jaar). Als je langer dan 10 jaar in dienst bent geweest dan geldt voor de jaren vanaf het 11e jaar: 1/4 van jouw bruto maandsalaris, per half dienstjaar (oftewel: ½ van het bruto maandsalaris, per jaar).

 

Opvolgende contracten

Als je bij één werkgever meerdere contracten hebt gehad, wordt gekeken naar de totale arbeidsduur. Alle contractperiodes worden dus meegenomen in de berekening van de transitievergoeding. Hetzelfde geldt wanneer je eerst als uitzendkracht in dienst bent geweest, en daarna bij dezelfde werkgever in vaste dienst bent gekomen.

Voorbeeld

Een werknemer is 45 jaar oud en al 13 jaar in dienst bij hetzelfde bedrijf. Zijn bruto maandsalaris is €3.500 inclusief 8% vakantiegeld.

  • Over de eerste 10 jaar ontvangt hij een derde van zijn maandsalaris, per jaar. Dit ziet er als volgt uit: 1/3 x €3.500 = €1.166,67. €1.166,67 x 10 jaar = €11.666,70.
  • Voor de resterende 3 jaar ontvangt hij een half maandsalaris per jaar. Dan luidt de berekening als volgt: ½ x €3.500 = €1.750. €1.750 x 3 jaar = €5.250.
  • In totaal heeft deze werknemer recht op een transitievergoeding van: €11.666,70 + €5.250 = €16.916,70.

 

Afwijkende regel voor 50-plussers

Als je 50 jaar of ouder bent en jouw dienstverband heeft minstens 10 jaar geduurd, dan geldt tijdelijk (tot 2020) een afwijkende regel. Vanaf jouw 50e geldt namelijk dat je per elk half dienstjaar recht hebt op een half maandsalaris.

 

Via deze rekentool kun je een schatting maken van de te verwachten transitievergoeding.

Ruime ervaring
We zijn goed in ons vak
Gratis advies
Leer ons vrijblijvend kennen
Vaste prijs
Geen verrassingen achteraf

Onze werkwijze

Wij starten altijd met een gratis (en geheel vrijblijvend) intakegesprek. Zo leer je ons kennen, en kunnen wij meteen een goede inschatting van jouw zaak maken.

01.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek gaan we dieper in op jouw ontslagsituatie. We vragen je daarna allerlei relevante documenten naar ons op te sturen zoals je arbeids- en vaststellingovereenkomst, of de correspondentie met je werkgever.

02.

Advies

Op basis van het gesprek en je documenten, krijg je van ons een advies. Daarin staat onder andere of de ontslagvergoeding voldoende is, of je een uitwerktermijn hebt, of de vaststellingsovereenkomst volledig is en of je bijvoorbeeld recht hebt op een WW-uitkering.

03.

Onderhandelen

Wij onderhandelen met jouw werkgever om voor jou de beste ontslagvoorwaarden te realiseren. Daar gaan meestal een paar slagen overheen. We gaan net zo lang door tot er een goede afspraak ligt.

04.

Overeenkomst

Wanneer zowel jij als je werkgever akkoord zijn met de voorwaarden worden de afspraken vastgelegd in een overeenkomst. Wij zorgen ervoor dat wanneer jij akkoord bent met de gemaakte afspraken, deze zwart op wit vastgelegd worden in een vaststellingsovereenkomst waarmee jij je werkgever aan de gemaakte afspraken kunt houden.

Neem direct contact met ons op

Kies hieronder hoe je met ons in contact wilt komen.
Wij geven meteen antwoord op jouw meest dringende vragen over ontslag.

Foto Daan

Bel ons

Ons juridische team staat voor je klaar

Bel nu 030 - 224 2507

Direct antwoord op werkdagen

Foto Aline

Wij bellen jou

Rustig overleggen zodra het jou uitkomt

Maak terugbelafspraak

Nog dezelfde dag contact