Arbeidsconflict op het werk?

Onze arbeidsjuristen staan voor je klaar. Neem nu vrijblijvend contact op

Direct advies (GRATIS) Hoe wij jou helpen
Snel schakelen

Jij bent altijd onze hoogste prioriteit

Persoonlijk contact

Duidelijke taal en aandacht voor jouw situatie

Maximaal resultaat

Wij onderhandelen de beste deal voor jou

Arbeidsconflict op het werk

Op het werk kan helaas om verschillende redenen een arbeidsconflict ontstaan. Je werkgever vindt bijvoorbeeld dat je niet goed functioneert, er is discussie over ziekte of er ontstaat een niet werkbare situatie met een collega of leidinggevende. Wil je weten waar je staat en hoe je hier het beste mee om moet gaan? Vertel ons dan vrijblijvend je situatie zodat we kunnen kijken naar een oplossing die past bij wat jij wilt bereiken.

Wij zijn er voor jou

Hangt jou een ontslag boven het hoofd? Ons team zet zich volledig in om voor jou de beste voorwaarden uit je ontslagsituatie te halen.

Snel schakelen

"Wij reageren altijd dezelfde dag nog als jij een vraag hebt. Elke zaak is voor ons een nieuwe zaak en daarom schakelen wij snel met jou en je werkgever. Wij maken geen gewoonte van ons werk en komen onze afspraken na."

Persoonlijk contact

"We zijn betrokken bij jouw situatie en ontzorgen jou volledig. We luisteren écht naar wat jij wilt en belangrijk vindt. We geven online advies in heldere en begrijpelijke taal maar ontmoeten je ook graag op ons kantoor."

Maximaal resultaat

"Onderhandelen is onze core business en we weten er altijd meer uit te halen. Door onze jarenlange ervaring is geen enkele situatie voor ons onbekend en missen wij nooit een belangrijk detail in jouw zaak.’"

Onze oplossingen

In het geval van een arbeidsconflict kunnen wij jou op verschillende manieren voorzien van juridische hulp. Wij raden je daarom ook altijd aan om eerst een vrijblijvend adviesgesprek met ons aan te gaan.

Gratis adviesgesprek

Bespreek jouw conflictsituatie met een ervaren jurist

  • Gratis telefonisch contact
  • Beoordeling van jouw situatie
  • Eerste advies over de beste aanpak

Persoonlijke begeleiding

Je voert zelf het contact met je werkgever waarbij je bij elke stap begeleid wordt door jouw persoonlijke jurist

  • Beoordeling van jouw situatie
  • Advies over de beste strategie
  • Controle van communicatie met je werkgever
  • Snelle opvolging
  • Sturing op een goede oplossing

Volledige vertegenwoordiging

Jouw persoonlijke jurist heeft namens jou contact met je werkgever. Jij beslist, maar wordt helemaal ontzorgd

  • Beoordeling van jouw situatie
  • Advies over de beste strategie
  • Wij communiceren namens jou met je werkgever
  • Telefonisch overleg na elke stap
  • Snelle opvolging
  • Het beste resultaat

Wat moet ik doen?

Blijf rustig en laat je ondanks alles niet van je stuk brengen. Je staat meestal sterker dan je denkt! Hier zijn onze vier belangrijkste tips:

Group

1. Zeg niet toe

Luister goed naar je werkgever en vraag door. Zeg niets toe en wijs niets af. Blijf neutraal.

task-list-delete

2. Zet geen handtekening

Het eerste voorstel is vaak niet het beste. Heb je toch getekend, dan is dat geen ramp. Je hebt 14 dagen bedenktijd.

time-clock-hand-1

3. Vraag extra bedenktijd

Voel je je onder druk gezet? Vraag dan meer tijd. Wij helpen je graag om meer bedenktijd te regelen.

legal-scale-unequal-1

4. Schakel juridische hulp in.

Met ons sta je sterker. Wij doen dit dagelijks. Wij adviseren je en doen de onderhandeling met jouw werkgever. Zo haal je het meeste uit je ontslag.

Heb je vragen of wil je even vrijblijvend overleggen?

Maak terugbelafspraak

Meer over arbeidsconflicten

Een arbeidsconflict kan leiden tot een verstoorde arbeidsrelatie die niet altijd gemakkelijk te herstellen is. Wat betekent een arbeidsconflict voor jou als werknemer en wat kunnen de mogelijke gevolgen zijn?

Gevolgen

In de meest ideale situatie wordt het arbeidsconflict opgelost en de verstoorde arbeidsrelatie hersteld. Dit moet echter wel van twee kanten komen. Je kunt met jouw werkgever onderhandelen over eventuele mogelijkheden zoals overplaatsing of omscholing. Zorg dat je de gemaakte afspraken vastlegt op papier. Wanneer het niet lukt om de situatie te herstellen, is ontslag een voor de hand liggende optie. Jouw werkgever kan het ontslag zelf aanvragen via het UWV of de kantonrechter, maar als werknemer kun je ook ontslag nemen. Doe dit nooit zomaar, want het nemen van ontslag heeft gevolgen voor een eventuele WW-uitkering. Wanneer je zelf het initiatief tot ontslag neemt, ben je verwijtbaar werkloos en heb je geen recht op een WW-uitkering. Een tijdelijk contract eindigt in principe van rechtswege op de afgesproken datum, zonder dat jij of je werkgever initiatief tot ontslag hoeven te nemen.

Ziekte

Een geëscaleerd arbeidsconflict kan leiden tot ziekte. Jouw situatie wordt dan door de bedrijfsarts beoordeeld en er zal worden vastgesteld of je inderdaad ziek bent als gevolg van een arbeidsconflict. Er kan een afkoelingstermijn worden overeengekomen. Dit houdt in dat je tijdelijk niet hoeft te werken zodat beide partijen even een stap terug kunnen doen waarna je weer in redelijk overleg verder kunt. Mocht je toch langdurig ziek zijn, dan gelden de algemene regels met betrekking tot ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Loon

Geen arbeid, geen loon. In principe is dit een harde regel maar een arbeidsconflict kan een uitzondering zijn. De vraag is of het aan jezelf te wijten is dat je tijdelijk geen werkzaamheden verricht en of je daarmee dus werk weigert. Bij een arbeidsconflict kan de schuld echter ook aan de kant van de werkgever liggen en in dat geval moet het loon gewoon worden doorbetaald. Hierbij is het belangrijk dat je als werknemer kunt aantonen er alles aan te hebben gedaan om de relatie te herstellen en het conflict op te lossen. Als jouw werkgever vervolgens weigert het loon door te betalen, kun je een loonvordering instellen bij de kantonrechter. Je moet dan wel kunnen bewijzen dat je je welwillend hebt opgesteld en dat jouw werkgever schuldig is aan het conflict.

Arbeidsmediation

Lukt het niet om het conflict samen met jouw werkgever op te lossen? Dan kan mediation uitkomst bieden.
Een mediator probeert het gesprek in goede banen te leiden. Daarbij wordt onderzocht of het arbeidsconflict hersteld kan worden. Lukt dat niet of komen jij en je werkgever tot de conclusie dat het beter is om uit elkaar te gaan, dan kan dat ook tijdens een mediation besloten worden. In dat geval wordt er samen voor gekozen het dienstverband dan alsnog met wederzijds goedvinden te beëindigen.

Onze werkwijze

Wij starten altijd met een gratis (en geheel vrijblijvend) intakegesprek. Zo leer je ons kennen, en kunnen wij meteen een goede inschatting van jouw zaak maken.

01.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek gaan we dieper in op jouw ontslagsituatie. We vragen je daarna allerlei relevante documenten naar ons op te sturen zoals je arbeids- en vaststellingovereenkomst, of de correspondentie met je werkgever.

02.

Advies

Op basis van het gesprek en je documenten, krijg je van ons een advies. Daarin staat onder andere of de ontslagvergoeding voldoende is, of je een uitwerktermijn hebt, of de vaststellingsovereenkomst volledig is en of je bijvoorbeeld recht hebt op een WW-uitkering.

03.

Onderhandelen

Wij onderhandelen met jouw werkgever om voor jou de beste ontslagvoorwaarden te realiseren. Daar gaan meestal een paar slagen overheen. We gaan net zo lang door tot er een goede afspraak ligt.

04.

Overeenkomst

Wanneer zowel jij als je werkgever akkoord zijn met de voorwaarden worden de afspraken vastgelegd in een overeenkomst. Wij zorgen ervoor dat wanneer jij akkoord bent met de gemaakte afspraken, deze zwart op wit vastgelegd worden in een vaststellingsovereenkomst waarmee jij je werkgever aan de gemaakte afspraken kunt houden.

Veelgestelde vragen

Antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent arbeidsconflicten

Mag mijn werkgever mij zomaar ontslaan bij een arbeidsconflict?

Nee, jouw werkgever dient altijd een goede grond te hebben om jou te kunnen ontslaan. Hij mag niet zelf bepalen of dat zo is en zal ontbinding van jouw arbeidsovereenkomst moeten verzoeken bij de kantonrechter. Jouw werkgever moet dan met een dossier kunnen onderbouwen dat het arbeidsconflict jouw ontslag rechtvaardigt.

Mag ik mij ziekmelden vanwege een arbeidsconflict?

Arbeidsconflicten kunnen een aanleiding zijn voor een ziekmelding. Het is echter aan de bedrijfsarts om te beoordelen of er echt sprake is van ziekte of bijvoorbeeld uitsluitend een arbeidsconflict. Als er spanningsklachten zijn, kan de bedrijfsarts oordelen dat een time out van 1 of 2 weken gewenst is maar dat jij en je werkgever daarna in gesprek moeten gaan over een oplossing. Eventueel met behulp van een mediator.

Wanneer geldt er een opzegverbod bij een arbeidsconflict?

Soms is er sprake van een opzegverbod. Dat is bijvoorbeeld het geval als het arbeidsconflict te maken heeft met ziekte of zwangerschap. Jouw werkgever kan je dan niet ontslaan. Ook niet via de kantonrechter.

Heb ik bij een arbeidsconflict recht op een ontslagvergoeding?

Als het arbeidsconflict niet kan worden opgelost, wordt er vaak voor gekozen om het dienstverband te beëindigen met wederzijds goedvinden. Over de voorwaarden waaronder het dienstverband eindigt, kan ook in geval van een arbeidsconflict worden onderhandeld. Dus ook over de ontslagvergoeding. Let op, als je zelf ontslag neemt.

Neem direct contact met ons op

Kies hieronder hoe je met ons in contact wilt komen.
Wij geven meteen antwoord op jouw meest dringende vragen over ontslag.

Foto Daan

Bel ons

Ons juridische team staat voor je klaar

Bel nu

Direct antwoord op werkdagen

Foto Aline

Wij bellen jou

Rustig overleggen zodra het jou uitkomt

Stuur ons een bericht

Nog dezelfde dag contact