Ontslag met wederzijds goedvinden?

Gratis check op je ontslagvoorstel. Binnen 1 uur terugkoppeling.

Vul je gegevens in en upload je ontslagvoorstel (je kunt ook meerdere bestanden uploaden)

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 100 MB.
    • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
    Nog geen ontslagvoorstel?
    Snel schakelen

    Jij bent altijd onze hoogste prioriteit

    Persoonlijk contact

    Duidelijke taal en aandacht voor jouw situatie

    Maximaal resultaat

    Wij onderhandelen de beste deal voor jou

    Ontslag met wederzijds goedvinden

    Bij een ontslag met wederzijds goedvinden spreken werkgever en werknemer onderling af het dienstverband te beëindigen. Over de voorwaarden waaronder de arbeidsovereenkomst eindigt, moeten jullie het eens worden. Dat is een kwestie van onderhandelen. Wij zorgen voor de beste deal en checken je WW-rechten. Teken dus nooit direct!

    Wij zijn er voor jou

    Hangt jou een ontslag boven het hoofd? Ons team zet zich volledig in om voor jou de beste voorwaarden uit je ontslagsituatie te halen.

    Snel schakelen

    "Wij reageren altijd dezelfde dag nog als jij een vraag hebt. Elke zaak is voor ons een nieuwe zaak en daarom schakelen wij snel met jou en je werkgever. Wij maken geen gewoonte van ons werk en komen onze afspraken na."

    Persoonlijk contact

    "We zijn betrokken bij jouw situatie en ontzorgen jou volledig. We luisteren écht naar wat jij wilt en belangrijk vindt. We geven online advies in heldere en begrijpelijke taal maar ontmoeten je ook graag op ons kantoor."

    Maximaal resultaat

    "Onderhandelen is onze core business en we weten er altijd meer uit te halen. Door onze jarenlange ervaring is geen enkele situatie voor ons onbekend en missen wij nooit een belangrijk detail in jouw zaak.’"

    Onze oplossingen

    Bij ontslag met wederzijds goedvinden kunnen wij jou op verschillende manieren voorzien van juridische hulp. Wij raden je daarom ook altijd aan om eerst een vrijblijvend adviesgesprek met ons aan te gaan.

    Oriëntatie

    Geheel vrijblijvend bespreken we jouw situatie en ontslagvoorstel, zodat jij weet waar je staat en wat je opties zijn.

    • Algemene check ontslagvoorstel
    • Advies over vervolgstappen

    Ontslaghulp

    Voor een vaste eigen bijdrage word je volledig ontzorgd. Wij onderhandelen voor jou de best mogelijke deal en verhalen de juridische kosten op je werkgever.

    • Volledige check ontslagvoorstel
    • Samen strategie bepalen
    • Wij onderhandelen voor jou
    • Telefonisch overleg na elke stap
    • Begeleiding van A tot Z
    • Gegarandeerd de beste deal

    Maatwerk

    Elke situatie is anders, en soms is maatwerk de juiste oplossing. Samen kijken we hoe jij het beste geholpen kan worden.

    • Vrijblijvend maatwerk voorstel
    • Voor zowel advies als begeleiding

    Onze klanten vertellen

    Ik werd door mijn werkgever vanuit het niets op non-actief gesteld en werd daar totaal door verrast. Ontslaghulp is voor mij heel sterk de onderhandelingen ingegaan en heeft er veel meer uit weten te halen. Fijne communicatie met oprechte betrokkenheid! Echt een aanrader!

    Arne (22) Geholpen met Maatwerk

    Ik had me geen betere ontslaghulp kunnen voorstellen. Vanaf begin tot einde verliep alles snel, professioneel, vakkundig en ook nog eens empatisch. Dit geldt niet alleen voor de jurist die mij heeft bijgestaan maar ook voor andere mensen van Ontslaghulp die ik gesproken heb. Blij met het resultaat!

    Nathalie (32) Geholpen met Ontslaghulp

    Ik heb geen seconde spijt gehad van mijn keuze voor Ontslaghulp. Ik vond met name het telefonisch contact erg prettig. Al bij het intake gesprek werd er goed geluisterd en voelde ik me gezien. Daarna werd iedere afweging en handeling telefonisch besproken. Met een veel beter voorstel als resultaat. Ontzettend bedankt!

    Bianca (46) Geholpen met Ontslaghulp

    Fantastisch geholpen! Er werd goed en kordaat opgetreden en alles werd voor me uit handen genomen, waardoor ik weer een beetje tot rust kon komen. Nemen snel contact op, luisteren echt naar je en regelen wat eruit te halen valt. Echt super.

    Emiel (49) Geholpen met Maatwerk

    Vanuit een arbeidsconflict in overleg besloten de arbeidsovereenkomst te beëindigen met mijn werkgever. Goed advies gekregen hoe ik om moest gaan met mijn ontslag en de vaststellingsovereenkomst die ik had ontvangen. De juristen van Ontslaghulp weten alles goed uit te leggen in een begrijpelijke taal. Heel erg fijn.

    Rinie (53) Geholpen met Ontslaghulp

    Erg fijn dat ik zo goed werd geholpen bij zo een vervelende kwestie. Dit soort situaties zijn nooit leuk, maar door de hulp zo laagdrempelig te maken, wordt het in ieder geval wel makkelijker. De juristen zijn gemakkelijk bereikbaar en hielden me goed op de hoogte van alle vorderingen in het proces.

    Denise (28) Geholpen met Ontslaghulp

    Wat moet ik doen?

    Blijf rustig en laat je ondanks alles niet van je stuk brengen. Je staat meestal sterker dan je denkt! Hier zijn onze vier belangrijkste tips:

    Group

    1. Zeg niet toe

    Luister goed naar je werkgever en vraag door. Zeg niets toe en wijs niets af. Blijf neutraal.

    task-list-delete

    2. Zet geen handtekening

    Het eerste voorstel is vaak niet het beste. Heb je toch getekend, dan is dat geen ramp. Je hebt 14 dagen bedenktijd.

    time-clock-hand-1

    3. Vraag extra bedenktijd

    Voel je je onder druk gezet? Vraag dan meer tijd. Wij helpen je graag om meer bedenktijd te regelen.

    legal-scale-unequal-1

    4. Schakel juridische hulp in.

    Met ons sta je sterker. Wij doen dit dagelijks. Wij adviseren je en doen de onderhandeling met jouw werkgever. Zo haal je het meeste uit je ontslag.

    Heb je vragen of wil je even vrijblijvend overleggen?

    Maak terugbelafspraak

    Meer over ontslag met wederzijds goedvinden

    Wanneer ontslag met wederzijds goedvinden?

    Een ontslag met wederzijds goedvinden is de meest gebruikte methode om een dienstverband te beëindigen. Werkgevers kiezen er vaak voor om eerst een vaststellingsovereenkomst aan te bieden alvorens een procedure bij de kantonrechter of het UWV te starten. Het komt ook regelmatig voor dat een werkgever onvoldoende grond heeft voor het opstarten van een procedure en er daarom voor kiest om jou een vaststellingsovereenkomst aan te bieden. Ga je hiermee akkoord, dan stem je in met jouw ontslag. Stem echter niet zomaar in! Je bent niet verplicht om te tekenen. Zelfs als de kans groot is dat het UWV of de kantonrechter het ontslag zal toewijzen, is het mogelijk om het ontslag middels een vaststellingsovereenkomst ‘naar je hand te zetten’. Het staat je namelijk vrij om over een voorstel te onderhandelen. Niet alleen over de vergoeding en de einddatum, maar bijvoorbeeld ook over omscholing of overplaatsing binnen het bedrijf. Kijk eerst goed naar wat de reden is voor jouw ontslag. Laat je vervolgens adviseren of jouw werkgever kans van slagen heeft om jou te ontslaan in een procedure. Schakel ons in om het voorstel van jouw werkgever te beoordelen. Houd daarbij in gedachte dat een eerste voorstel vrijwel altijd een uitnodiging is voor het doen van een tegenvoorstel. Wij bepalen samen met jou de beste strategie voor het beste resultaat.

    Vaststellingsovereenkomst

    De afspraken omtrent het ontslag met wederzijds goedvinden worden vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. Dit wordt ook wel een beëindigingsovereenkomst genoemd. Hierin wordt onder andere de hoogte van de (transitie)vergoeding opgenomen, wat de einddatum is van het dienstverband, een eventuele vrijstelling van werk, de eindafrekening, enzovoort. Kortom, alles wat verband houdt met jouw uitdiensttreding en wat voor jou specifieke situatie van belang is. De inhoud van de vaststellingsovereenkomst is onderhandelbaar. Ga daarom niet zomaar akkoord gaat met het eerste voorstel dat je ontvangt van je werkgever. Laat hier altijd een arbeidsjurist naar kijken, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan. In veel gevallen betaalt je werkgever de door jou gemaakte juridische kosten. Soms staat het zelfs al in de vaststellingsovereenkomst genoemd. Zo niet, dan proberen wij altijd jouw kosten op je werkgever te verhalen.

    Gevolgen

    Een ontslag met wederzijds goedvinden is voor beide partijen vaak een voordelige keuze. Het is niet voor niets de meeste gekozen route voor een beëindiging. Jouw werkgever hoeft geen kostbare ontslagprocedure te starten en kan hiermee onrust op de werkvloer voorkomen. Voor jou als werknemer betekent het dat je zekerheid hebt over de voorwaarden waaronder je dienstverband eindigt. De gang naar de rechter is vaak belastend. Niet alleen ten aanzien van kosten, maar ook wat betreft tijd en energie en soms zelfs het zelfvertrouwen. Daarnaast biedt een einde met wederzijds goedvinden ruimte om te onderhandelen over de (transitie)vergoeding en kun je een eventueel recht op WW veiligstellen. Daarvoor is het van belang dat in de vaststellingsovereenkomst wordt opgenomen dat het ontslag geschiedt op initiatief van jouw werkgever. Hiermee is voor het UWV duidelijk dat jij niet verwijtbaar werkloos bent geworden. Ook is het van belang dat er rekening wordt gehouden met de opzegtermijn zodat je aansluitend aan het dienstverband aanspraak kunt maken op een WW-uitkering. Een vaststellingsovereenkomst biedt daarnaast de mogelijkheid tot maatwerk. Kortom, voor beide partijen kan een ontslag met wederzijds goedvinden zekerheid scheppen en ervoor zorgen dat het dienstverband op een zakelijke en prettige manier wordt beëindigd.

    Onze werkwijze

    Wij starten altijd met een gratis (en geheel vrijblijvend) intakegesprek. Zo leer je ons kennen, en kunnen wij meteen een goede inschatting van jouw zaak maken.

    01.

    Intakegesprek

    Tijdens het intakegesprek gaan we dieper in op jouw ontslagsituatie. We vragen je daarna allerlei relevante documenten naar ons op te sturen zoals je arbeids- en vaststellingovereenkomst, of de correspondentie met je werkgever.

    02.

    Advies

    Op basis van het gesprek en je documenten, krijg je van ons een advies. Daarin staat onder andere of de ontslagvergoeding voldoende is, of je een uitwerktermijn hebt, of de vaststellingsovereenkomst volledig is en of je bijvoorbeeld recht hebt op een WW-uitkering.

    03.

    Onderhandelen

    Wij onderhandelen met jouw werkgever om voor jou de beste ontslagvoorwaarden te realiseren. Daar gaan meestal een paar slagen overheen. We gaan net zo lang door tot er een goede afspraak ligt.

    04.

    Overeenkomst

    Wanneer zowel jij als je werkgever akkoord zijn met de voorwaarden worden de afspraken vastgelegd in een overeenkomst. Wij zorgen ervoor dat wanneer jij akkoord bent met de gemaakte afspraken, deze zwart op wit vastgelegd worden in een vaststellingsovereenkomst waarmee jij je werkgever aan de gemaakte afspraken kunt houden.

    Veelgestelde vragen

    Antwoorden op de meest gestelde vragen omtrent ontslag met wederzijds goedvinden

    Betekent een ontslag met wederzijds goedvinden dat ik verwijtbaar werkloos word en dus geen recht heb op een WW-uitkering?

    Nee. Het is daarbij wel van belang dat je in de vaststellingsovereenkomst opneemt dat het ontslag geschiedt op initiatief van de werkgever en niet van jou als werknemer. Je hebt dan, mits je aan alle voorwaarden voldoet, in principe gewoon recht op een WW-uitkering.

    Kan ik onderhandelen over de vaststellingsovereenkomst?

    Ja. Dit biedt jou de mogelijkheid om het ontslag naar jouw wensen in te vullen, zodat het jou ook iets oplevert. Het is belangrijk om altijd een deskundige naar de vaststellingsovereenkomst te laten kijken, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

    Ben ik verplicht akkoord te gaan?

    Nee. Zorg dat je dus ook kritisch bent op de inhoud van de vaststellingsovereenkomst. Als je deze namelijk tekent, moet het jou ook iets opleveren. Als je niet akkoord gaat, is jouw werkgever verplicht een ontslagprocedure bij het UWV of de kantonrechter te starten, wat niet gegarandeerd slaagt.

    Neem direct contact met ons op

    Kies hieronder hoe je met ons in contact wilt komen.
    Wij geven meteen antwoord op jouw meest dringende vragen over ontslag.

    Bel ons

    Ons juridische team staat voor je klaar

    Bel nu

    Direct antwoord op werkdagen

    Wij bellen jou

    Rustig overleggen zodra het jou uitkomt

    Stuur ons een bericht

    Nog dezelfde dag contact